Onze techniek

Wij ontwikkelden verschillende technieken om wanden te bekleden. Steeds naadloos over vloeren en wanden. Kunstharsen of polymeren hebben wij niet uitgevonden, we verfijnden wel de techniek, zodat deze binnen een woning kan, conform de hedendaagse esthetiek.

Het oppervlak is een glad geheel, over alle hoeken, wanden en vloer. Alles, altijd naadloos. We bouwen de afwerking op in meerdere lagen: van hechtingslaag tot de matte of glanzende eindlaag. Deze afwerking combineren we graag met de badkamervloer om het geheel van douche en de rest van de badkamer als één geheel te zien.

Gevulde polymeren of “Stonemix”:

Hierbij mengen we de gemalen natuursteen in onze producten. Op die manier krijgen we het effect van tadelakt. De binding van de mineralen komt hier niet tot stand door kalk, maar wel door onze kunststoffen. De mineralen vormen hier de vulstoffen voor de polymeren. Polymeren binden beter dan kalk en zorgen voor slijtvastere wanden.

De doucheruimtes of badkamers zijn naadloos en waterdicht. We verspuiten de Stonemix op de ondergrond en vlakken af met een mes. Deze techniek wordt dikwijls toegepast bij renovaties op de oude betegeling. Zo werken we een wand glad af, ook als we vertrekken vanop de tegels en hun voegen. In het geval van nieuwbouw, kunnen we starten op de gemetste muur.

Er is geen voorbereidende mortellaag nodig. Ook is het onderhoud bijzonder makkelijk. Gebruik van was of olie is hier overbodig. Die substanties vormen eerder een vervuilende emulsie door inwerking van warm water en zeep.

Gietvloer:

Met een gietvloer kiezen we voor een gladde afwerking die u kan vinden in moderne woningen. Een naadloze aansluiting van de wanden met de douchevloer is mogelijk. De badkamer krijgt een gevoel van ruimte en rust als er geen overgang is tussen de vloer, de wanden en de doucheplaat. Esthetiek en hygiëne ontmoeten elkaar.De coole look van de smetteloze witte bad-ruimte leidt recht naar deze oplossing.

Een badkamer veroudert. Onze techniek geeft de badkamer een nieuwe frisse look zonder eerst alles te moeten afbreken. Afbraak betekent altijd een pak werk en vervelend stof. Met onze gevulde polymeren (“Stonemix”) kunnen we werken op de bestaande betegeling. We bekleden altijd de wanden en de vloeren, volledig naadloos. Onze ervaring zorgt voor een strak aanzicht.